Tűgobelin kézimunka

Virág

Műhelyünkben a több évszázados magyar hagyományokat követve készítünk elsősorban selyem szitára tűgobelineket. Az aprólékos kidolgozású kézimunkák több ember összehangolt, kitartó munkájának eredményeként születnek nívós alapanyagokra. Közel 500 színből választjuk ki a terveknek leginkább megfelelő színárnyalatokat, amelyekből gondos kezek készítik a művészi képeket. Négyzetcentiméterenként 225 vagy akár 361 öltést tartalmazó értékes motívumokat kézi készítésű keretekbe, ötvösmunkákba, dobozokba bedolgozva, olyan termékeket készítünk, amelyek nem csak a régi kastélyokat díszítették, hanem a modern lakások ékévé is vált.

Gobelin kárpitok

tjpzoom picture title

Falikárpitokat és nagy méretű képeket a tűgobelintől eltérően gyapjú fonállal hímezzük, az előbbinél ritkább szövésű kanavára.
Mintalapjaink között évtizedekkel ezelőtt készített motívumok is vannak, azonban exkluzív, egyedi igényeket kielégítő rajzokból is készítünk képeket. A selyemgobelin készítésének technológiája megegyezik a gyapjú fonallal kanavára készített kárpitokéval, amelyekből szőnyegek, képek és kárpitok készülnek.